E-mails & Webmail

Spørgsmål til opsætning af e-mails & webmail.

Opsætning
Opsætning til Apple Mail

For at opsætte din e-mail til Apple Mail skal du blot følge guiden nedenfor:

1. Åben Apple Mail
  2. Tryk på “Mail” i hovedmenuen
  3. Tryk på “Tilføj konto”
  4. Vælg den nederste mulighed hvor der står “Tilføj anden postkonto…”
  5. Indtast dit navn, din e-mail adresse og din adgangskode til din e-mail
  6. Tryk på “Næste”
  7. Ud for “Postserver” indtaster du følgende “imap.DITDOMÆNE.dk” (uden apostrofferne). Ud for “Brugernavn” indtaster du din e-mail adresse og ud for “Adgangskode” indtaster du din adgangskode til din e-mail (hvis den ikke allerede står der i forvejen)
  8. Tryk på “Næste”
    1. Hvis du nu får en medelelse hvor der står “Yderligere kontooplysninger kræves” skal du blot trykke på “Næste” igen
  9. I dette vindue skal du skrive “Indbakke” ud for “Præfisk til sti”. Ud for “Port” skal der stå “143” og SSL skal være markeret (hakket af). Du for “Godkendelse” skal du vælge muligheden som hedder “Adgangskode”.
  10. Tryk på “Næste”
  11. I dette vindue skal du ud for “SMTP-server” indtaste “smtp.DITDOMÆNE.dk” (uden apostrofferne). Ud for “Brugernavn” skal du indtaste din e-mail adresse og ud for “Adgangskode” skal du indtaste din adgangskode til din e-mail.
  12. Tryk på “Opret”
    1. Hvis du får en fejlmeddelelse skal du blot trykke på “Opret” igen
  13. Din e-mail konto er hermed oprettet i Apple Mail og dine e-mails vil efter kort tid blive synlige i mapperne “Indbakke” og “Sendt”
Opsætning til iPhone og iPad

For at opsætte din e-mail til din iPhone eller iPad skal du blot følge guiden nedenfor:

1. Gå til “Indstillinger” –> “E-mail, kontakter, kalendere”
  2. Tryk på “Tilføj konto”
  3. Vælg “Andre”
  4. Tryk på “Tilføj e-mailkonto”
  5. Indtast dit navn, din e-mail, din adgangskode og beskrivelse
  6. Ud for “Værtsnavn” under “Server til indgående post” skriver du “imap.awork.dk”
    1. Ud for brugernavn skriver du din e-mail adresse
    2. Ud for adgangskode skriver du adgangskode til din e-mail
  7. Ud for “Værtsnavn” under “Server til udgående post” skriver du “smtp.awork.dk”
    1. Ud for brugernavn skriver du din e-mail adresse
    2. Ud for adgangskode skriver du adgangskode til din e-mail
  8. Vælg e-mail (noter er valgfrit) og tryk arkiver
  9. Din mail-konto er nu opsat.

Nu skal vi sørge for, at dine e-mails kommer i de korrekte mapper. Følg venligst denne guide:

1. I oversigten over dine e-mails trykker du på den e-mail du netop har oprettet.
  2. Så trykker du hvor der står “Konto” til venstre og din e-mail adresse til højre
  3. I bunden trykker du på knappen hvor der står “Avanceret”
  4. Nu kan vi gå i gang med at få e-mailsene i de korrekte mapper
    1. Tryk først på “Udkast” hvorefter du, i sektionen “På serveren”, trykker på “Drafts”
    2. Herefter trykker du på “Avanceret”
    3. Så trykker du på “Sendt” hvorefter du, i sektionen “På serveren”, trykker på “Sent” (vælg den nederste hvis der er to)
    4. Herefter trykker du på “Avanceret”
    5. Så trykker du på “Slettet postkasse” hvorefter du, i sektionen “På serveren”, trykker på “Trash”
    6. Herefter kan du blot trykke på “Avanceret” og lukke “Indstillinger”. Du har nu opsat dine e-mail mapper.
Opsætning til Microsoft Office Outlook 2010

Sådan konfigureres Microsoft Office Outlook 2010:

1. Åbn Microsoft Office Outlook.
  2. Gå til Filer > Info > Tilføj konto.
  3. Markér afkrydsningsfeltet Konfigurer serverindstillinger eller yderligere servertyper. Klik derefter på Næste.
  4. Vælg Internet-e-mail og klik på Næste.
  5. Angiv følgende:
    1. Dit navn.
    2. Din e-mail-adresse.
    3. Kontotype: Hvis du ønsker at gemme kopier af meddelelser på serveren, skal du vælge IMAP. Hvis du ikke ønsker at beholde nogen meddelelser på serveren, skal du vælge POP3. Valg af IMAP vil også give dig mulighed for at træne SpamAssassin spam filter på de e-mails som du modtager, hvis SpamAssassin er aktiveret på serveren.
    4. Indgående mail-server (IMAP): Skriv dit domænenavn. For eksempel. imap.domæne.dk
    5. Udgående mail-server (SMTP): Skriv dit domænenavn. For eksempel. smtp.domæne.dk
    6. Brugernavn: Angiv din fulde e-mail-adresse. Eksempel: jensjensen@domæne.dk
    7. Adgangskode: Mest sandsynligt, denne adgangskode er sammenfaldende med den adgangskode, du bruger til at logge på panelet.
    8. Kræv logon med godkendelse af sikker adgangskode (SPA): Lad dette felt være fravalgt.
  6. Klik på Flere indstillinger, skal du åbne fanen Udgående server og vælge Serveren til udgående post (SMTP) kræver godkendelse.
  7. Klik på Næste.
  8. Klik på Udfør.
Opsætning af Microsoft Outlook 2013

Bruger du Outlook 2013, så finder email opsætnings vejledning her:

1. Åbn Outlook og vælg File oppe i venstre hjørne.
2. Klik på Add Account.
3. Tjek Manual setup or additional server types og klik på Next.
4. Vælg POP or IMAP og klik på Next
5. Angiv følgende:

• Dit navn.
  • Din e-mail-adresse.
  • Kontotype: Hvis du ønsker at gemme kopier af meddelelser på serveren, skal du vælge IMAP. Hvis du ikke ønsker at beholde nogen meddelelser på serveren, skal du vælge POP3. Valg af IMAP vil også give dig mulighed for at træne SpamAssassin spam filter på de e-mails som du modtager, hvis SpamAssassin er aktiveret på serveren.
  • Indgående mail-server (IMAP): Skriv dit domænenavn. For eksempel. imap.Example.com
  • Udgående mail-server (SMTP): Skriv dit domænenavn. For eksempel. smtp.Example.com
  • Brugernavn: Angiv din fulde e-mail-adresse. Eksempel: jensjensen@domæne.dk
  • Adgangskode: Mest sandsynligt, denne adgangskode er sammenfaldende med den adgangskode, du bruger til at logge på panelet.
  • Kræv logon med godkendelse af sikker adgangskode (SPA): Lad dette felt være fravalgt.

6. Vælg Outgoing Server og tjek My outgoing server (SMTP) requires authentication.
7. Vælg Advanced.
Ved Incoming server (IMAP) skal du taste 993 og vælge SSL.
Ved Outgoing server (SMTP) taster du 465 og vælger SSL.
Ved Root folder path skal du taste INBOX med store bogstaver.
Klik på OK og derefter Next.
8. Klik på Close

Opsætning til Microsoft Outlook Express

Instruktionerne i dette afsnit er blevet verificeret mod Microsoft Outlook Express 6. De virker måske ikke med tidligere eller senere versioner af Microsoft Outlook Express.

Sådan opsættes Microsoft Outlook Express:

1. Åbn Microsoft Outlook Express.
    2. Gå til Funktioner > Konti.
    3. Klik på knappen Tilføj, og vælg Mail elementet.
    4. Indtast dit navn, som du ønsker det skal vises i alle beskeder, du sender, og klik på Næste.
    5. Indtast din e-mail adresse, og klik på Næste.
    6. Angiv følgende indstillinger:
      • Protokollen på din indgående postserver.
Hvis du ønsker at gemme kopier af meddelelser på serveren, skal du vælge IMAP. Hvis du ikke ønsker at beholde nogen meddelelser på serveren, skal du vælge POP3. Valg af IMAP vil også give dig mulighed for at træne SpamAssassin spam filter på de e-mails som du modtager, hvis SpamAssassin er aktiveret på serveren.
  • Indgående postserver: Angiv din hjemmeside internetadresse.
  • Udgående postserver: Angiv din hjemmeside internetadresse.

1. Klik på Næste.
    2. Angiv følgende:
      • Dit kontonavn: Indtast din e-mail-adresse i feltet Kontonavn.
      • Dit password: Mest sandsynligt, denne adgangskode er sammenfaldende med den adgangskode, du bruger til at logge på panelet.
      • Husk adgangskode feltet. Lad det være valgt, hvis du ikke ønsker at blive bedt om at indtaste adgangskoden, hver gang dit e-mail-program opretter forbindelse til mail-serveren for at tjekke for ny post, og klik på Næste.
    3. For at fuldføre opsætningen af din e-mail-program, klik på Udfør.

E-mail

Hvordan logger jeg ind på min e-mail?

Der er to måder at få adgang til en mail-konto for at sende og modtage e-mails:

1. mulighed: Opsætning og brugen af et e-mail program på din computer. Typisk, i sådanne programmer skal du angive følgende indstillinger:

• Brugernavn: I dette felt skal du angive din fulde e-mail-adresse. for eksempel jensjensen@domæne.dk
  • Adgangskode: Adgangskoden til din e-mail-konto.
  • Mail server-protokol: Denne egenskab definerer, om du vil beholde kopier af meddelelser på serveren eller ej. For at holde kopier på serveren, skal du vælge IMAP. Hvis du ikke ønsker at holde dem på serveren, skal du vælge POP3. Valg af IMAP vil også give dig mulighed for at træne SpamAssassin spam-filter på e-mails, du modtager, hvis SpamAssassin er aktiveret på serveren.
  • Indgående post server (POP3/IMAP): Skriv imap.domæne.dk – til IMAP sættes IMAP-porten til 143.
  • Udgående mail-server (SMTP): Skriv smtp.domæne.dk til SMTP-porten som er 587. Denne server kræver godkendelse.

OBS: Ovenover står der “domæne.dk”. Dette skal du erstatte med dit eget domæne.

For at få detaljerede instruktioner om opsætning af e-mail programmer som du kan bruge til din mail-konto, så kan du se afsnittet nedenfor.

2. mulighed: Brug en webbrowser til at oprette forbindelse til AWORK Webmail. Nedenfor har vi udarbejdet nogle guides til de mest anvendte e-mail programmer.

Hvordan ændrer jeg adgangskode til min e-mail?

Her logger du ind i dit e-mail administration:

Link til e-mail administration: http://awork.dk/mailoversigt
Brugernavn: DIT BRUGERNAVN
Adgangskode: DIN ADGANGSKODE

1. Tryk herefter på “E-mail”.
  2. Tryk på den specifikke e-mail adresse.
  3. Indtast den ønskede adgangskode og tryk “OK”.
  4. Du har nu ændret adgangskoden til din e-mail konto.
Webmail
Hvordan logger jeg på med webmail?

For at få adgang til din mail-konto via webmail, kan du gøre en af følgende ting:

• I en webbrowser, kan du besøge dette link: webmail.awork.dk. Når du bliver bedt om det, skal du angive din fulde e-mail adresse som brugernavn (f.eks jensjensen@domæne.dk) og angive den adgangskode, du bruger til at logge på din e-mail konto.
  • Når du er logget ind på din webmail, skal du klikke på fanen Mail, og i den liste over e-mail adresser, klik på ikonet der svarer til den e-mail-adresse, du har brug for.
Hvad hvis jeg har glemt min adgangskode til min webmail?

Hvis du har glemt din adgangskode til din webmail, så har du 2 muligheder:

1: Ændre adgangskoden i e-mail administrationen:

1. Log ind i Mailoversigten (eller bed din e-mail administrator om det)
  2. Find den respektive e-mail konto
  3. Ændre adgangskoden for e-mail kontoen
  4. Log nu ind på e-mail kontoen via AWORK Webmail

— eller —

2: Kontakt AWORK Support:

• E-mail: support@awork.dk
    • Forbeholden svartid: 3-5 hverdage
  • Telefon: 88 37 47 88
    • Åbent: Man-Fre, kl: 10.00-14.00

—-

Hvorfor kan jeg ikke få systemet til at sende mig en ny mail?
Sikkerhed er vores top prioritet – og i særdeleshed når det kommer til e-mails. E-mails er et fortroligt område for alle og enhver. Vi har valgt kun at tillade ovenstående 2 muligheder, når det kommer til ændring af sin adgangskode til sin e-mail konto. Det sikrer, at adgangskoder ikke florerer rundt i diverse mailbokse og ender i de forkerte hænder.

Mailoversigt

Hvordan får jeg adgang til Mailoversigten, hvis jeg har mistet min adgangskode?

I AWORK har du din eget e-mail Mailoversigt, hvor du kan administrere alle dine e-mail konti. Du kan blandt andet oprette følgende e-mails og meget mere.

Har du glemt dit kodeord til e-mail, ftp, database, er det på dit kontrolpanel du kan ændre det eller lavet et nyt.

For at ændre din mails kodeord gør følgende:

1. Gå til Mailoversigten
2. Klik på “Glemt din adgangskode?”.
3. Indtast dit brugernavn og e-mail adresse.
4. Du modtager nu din adgangskode til din e-mail adresse.

Oplever du stadig problemer med at logge ind, bedes du venligst kontakte AWORK support på: support@awork.dk eller 88 37 47 88

Hvor håndterer og opretter jeg e-mails?

Hvis du ønsker at håndtere, oprette konti, oprette videresendelse og meget mere, så skal du blot gå til AWORKs Mailoversigt. Her logger du ind med de loginoplysninger du har fået udleveret.

Hvis du ikke har fået nogen loginoplysninger udleveret kan du blot skrive til AWORK Support på: support@awork.dk

Hvordan opretter jeg en e-mail?

Sådan opretter du en e-mail adresse:

1. Log ind i din Mailoversigt ved at klikke her.
  2. Klik på fanen “E-mail”.
  3. Klik på “Opret e-mailadresse”.
  4. Skriv den venstre del af e-mail-adresse, før @-tegnet, og hvis du har flere domænenavne på din konto, skal du vælge det domænenavn, hvorunder den e-mail-adresse vil blive oprettet.
  5. Lad mailboks feltet være valgt.

Fravælg dette felt, hvis du ønsker at bruge denne adresse til at videresender alle indgående mails til en anden adresse.

1. Angiv mail konto størrelse eller brug standardstørrelsen defineret af udbyderens politik eller din service plan.
  2. Angiv en adgangskode, der består af fem eller flere latinske bogstaver.
  3. Klik på OK.