E-mails & Webmail

Spørgsmål til opsætning af e-mails & webmail.

Opsætning

Opsætning til Apple Mail

For at opsætte din e-mail til Apple Mail skal du blot følge guiden nedenfor:

1. Åben Apple Mail
  2. Tryk på “Mail” i hovedmenuen
  3. Tryk på “Tilføj konto”
  4. Vælg den nederste mulighed hvor der står “Tilføj anden postkonto…”
  5. Indtast dit navn, din e-mail adresse og din adgangskode til din e-mail
  6. Tryk på “Næste”
  7. Ud for “Postserver” indtaster du følgende “imap.DITDOMÆNE.dk” (uden apostrofferne). Ud for “Brugernavn” indtaster du din e-mail adresse og ud for “Adgangskode” indtaster du din adgangskode til din e-mail (hvis den ikke allerede står der i forvejen)
  8. Tryk på “Næste”
    1. Hvis du nu får en medelelse hvor der står “Yderligere kontooplysninger kræves” skal du blot trykke på “Næste” igen
  9. I dette vindue skal du skrive “Indbakke” ud for “Præfisk til sti”. Ud for “Port” skal der stå “143” og SSL skal være markeret (hakket af). Du for “Godkendelse” skal du vælge muligheden som hedder “Adgangskode”.
  10. Tryk på “Næste”
  11. I dette vindue skal du ud for “SMTP-server” indtaste “smtp.DITDOMÆNE.dk” (uden apostrofferne). Ud for “Brugernavn” skal du indtaste din e-mail adresse og ud for “Adgangskode” skal du indtaste din adgangskode til din e-mail.
  12. Tryk på “Opret”
    1. Hvis du får en fejlmeddelelse skal du blot trykke på “Opret” igen
  13. Din e-mail konto er hermed oprettet i Apple Mail og dine e-mails vil efter kort tid blive synlige i mapperne “Indbakke” og “Sendt”
Opsætning til iPhone og iPad

For at opsætte din e-mail til din iPhone eller iPad skal du blot følge guiden nedenfor:

1. Gå til “Indstillinger” –> “E-mail, kontakter, kalendere”
  2. Tryk på “Tilføj konto”
  3. Vælg “Andre”
  4. Tryk på “Tilføj e-mailkonto”
  5. Indtast dit navn, din e-mail, din adgangskode og beskrivelse
  6. Ud for “Værtsnavn” under “Server til indgående post” skriver du “imap.awork.dk”
    1. Ud for brugernavn skriver du din e-mail adresse
    2. Ud for adgangskode skriver du adgangskode til din e-mail
  7. Ud for “Værtsnavn” under “Server til udgående post” skriver du “smtp.awork.dk”
    1. Ud for brugernavn skriver du din e-mail adresse
    2. Ud for adgangskode skriver du adgangskode til din e-mail
  8. Vælg e-mail (noter er valgfrit) og tryk arkiver
  9. Din mail-konto er nu opsat.

Nu skal vi sørge for, at dine e-mails kommer i de korrekte mapper. Følg venligst denne guide:

1. I oversigten over dine e-mails trykker du på den e-mail du netop har oprettet.
  2. Så trykker du hvor der står “Konto” til venstre og din e-mail adresse til højre
  3. I bunden trykker du på knappen hvor der står “Avanceret”
  4. Nu kan vi gå i gang med at få e-mailsene i de korrekte mapper
    1. Tryk først på “Udkast” hvorefter du, i sektionen “På serveren”, trykker på “Drafts”
    2. Herefter trykker du på “Avanceret”
    3. Så trykker du på “Sendt” hvorefter du, i sektionen “På serveren”, trykker på “Sent” (vælg den nederste hvis der er to)
    4. Herefter trykker du på “Avanceret”
    5. Så trykker du på “Slettet postkasse” hvorefter du, i sektionen “På serveren”, trykker på “Trash”
    6. Herefter kan du blot trykke på “Avanceret” og lukke “Indstillinger”. Du har nu opsat dine e-mail mapper.
Opsætning til Microsoft Office Outlook 2010

Sådan konfigureres Microsoft Office Outlook 2010:

1. Åbn Microsoft Office Outlook.
  2. Gå til Filer > Info > Tilføj konto.
  3. Markér afkrydsningsfeltet Konfigurer serverindstillinger eller yderligere servertyper. Klik derefter på Næste.
  4. Vælg Internet-e-mail og klik på Næste.
  5. Angiv følgende:
    1. Dit navn.
    2. Din e-mail-adresse.
    3. Kontotype: Hvis du ønsker at gemme kopier af meddelelser på serveren, skal du vælge IMAP. Hvis du ikke ønsker at beholde nogen meddelelser på serveren, skal du vælge POP3. Valg af IMAP vil også give dig mulighed for at træne SpamAssassin spam filter på de e-mails som du modtager, hvis SpamAssassin er aktiveret på serveren.
    4. Indgående mail-server (IMAP): Skriv dit domænenavn. For eksempel. imap.domæne.dk
    5. Udgående mail-server (SMTP): Skriv dit domænenavn. For eksempel. smtp.domæne.dk
    6. Brugernavn: Angiv din fulde e-mail-adresse. Eksempel: jensjensen@domæne.dk
    7. Adgangskode: Mest sandsynligt, denne adgangskode er sammenfaldende med den adgangskode, du bruger til at logge på panelet.
    8. Kræv logon med godkendelse af sikker adgangskode (SPA): Lad dette felt være fravalgt.
  6. Klik på Flere indstillinger, skal du åbne fanen Udgående server og vælge Serveren til udgående post (SMTP) kræver godkendelse.
  7. Klik på Næste.
  8. Klik på Udfør.
Opsætning af Microsoft Outlook 2013

Bruger du Outlook 2013, så finder email opsætnings vejledning her:

1. Åbn Outlook og vælg File oppe i venstre hjørne.
2. Klik på Add Account.
3. Tjek Manual setup or additional server types og klik på Next.
4. Vælg POP or IMAP og klik på Next
5. Angiv følgende:

• Dit navn.
  • Din e-mail-adresse.
  • Kontotype: Hvis du ønsker at gemme kopier af meddelelser på serveren, skal du vælge IMAP. Hvis du ikke ønsker at beholde nogen meddelelser på serveren, skal du vælge POP3. Valg af IMAP vil også give dig mulighed for at træne SpamAssassin spam filter på de e-mails som du modtager, hvis SpamAssassin er aktiveret på serveren.
  • Indgående mail-server (IMAP): Skriv dit domænenavn. For eksempel. imap.Example.com
  • Udgående mail-server (SMTP): Skriv dit domænenavn. For eksempel. smtp.Example.com
  • Brugernavn: Angiv din fulde e-mail-adresse. Eksempel: jensjensen@domæne.dk
  • Adgangskode: Mest sandsynligt, denne adgangskode er sammenfaldende med den adgangskode, du bruger til at logge på panelet.
  • Kræv logon med godkendelse af sikker adgangskode (SPA): Lad dette felt være fravalgt.

6. Vælg Outgoing Server og tjek My outgoing server (SMTP) requires authentication.
7. Vælg Advanced.
Ved Incoming server (IMAP) skal du taste 993 og vælge SSL.
Ved Outgoing server (SMTP) taster du 465 og vælger SSL.
Ved Root folder path skal du taste INBOX med store bogstaver.
Klik på OK og derefter Next.
8. Klik på Close

Opsætning til Microsoft Outlook Express

Instruktionerne i dette afsnit er blevet verificeret mod Microsoft Outlook Express 6. De virker måske ikke med tidligere eller senere versioner af Microsoft Outlook Express.

Sådan opsættes Microsoft Outlook Express:

1. Åbn Microsoft Outlook Express.
    2. Gå til Funktioner > Konti.
    3. Klik på knappen Tilføj, og vælg Mail elementet.
    4. Indtast dit navn, som du ønsker det skal vises i alle beskeder, du sender, og klik på Næste.
    5. Indtast din e-mail adresse, og klik på Næste.
    6. Angiv følgende indstillinger:
      • Protokollen på din indgående postserver.
Hvis du ønsker at gemme kopier af meddelelser på serveren, skal du vælge IMAP. Hvis du ikke ønsker at beholde nogen meddelelser på serveren, skal du vælge POP3. Valg af IMAP vil også give dig mulighed for at træne SpamAssassin spam filter på de e-mails som du modtager, hvis SpamAssassin er aktiveret på serveren.
  • Indgående postserver: Angiv din hjemmeside internetadresse.
  • Udgående postserver: Angiv din hjemmeside internetadresse.

1. Klik på Næste.
    2. Angiv følgende:
      • Dit kontonavn: Indtast din e-mail-adresse i feltet Kontonavn.
      • Dit password: Mest sandsynligt, denne adgangskode er sammenfaldende med den adgangskode, du bruger til at logge på panelet.
      • Husk adgangskode feltet. Lad det være valgt, hvis du ikke ønsker at blive bedt om at indtaste adgangskoden, hver gang dit e-mail-program opretter forbindelse til mail-serveren for at tjekke for ny post, og klik på Næste.
    3. For at fuldføre opsætningen af din e-mail-program, klik på Udfør.

E-mail

Hvordan logger jeg ind på min e-mail?

Der er to måder at få adgang til en mail-konto for at sende og modtage e-mails:

1. mulighed: Opsætning og brugen af et e-mail program på din computer. Typisk, i sådanne programmer skal du angive følgende indstillinger:

• Brugernavn: I dette felt skal du angive din fulde e-mail-adresse. for eksempel jensjensen@domæne.dk
  • Adgangskode: Adgangskoden til din e-mail-konto.
  • Mail server-protokol: Denne egenskab definerer, om du vil beholde kopier af meddelelser på serveren eller ej. For at holde kopier på serveren, skal du vælge IMAP. Hvis du ikke ønsker at holde dem på serveren, skal du vælge POP3. Valg af IMAP vil også give dig mulighed for at træne SpamAssassin spam-filter på e-mails, du modtager, hvis SpamAssassin er aktiveret på serveren.
  • Indgående post server (POP3/IMAP): Skriv imap.domæne.dk – til IMAP sættes IMAP-porten til 143.
  • Udgående mail-server (SMTP): Skriv smtp.domæne.dk til SMTP-porten som er 587. Denne server kræver godkendelse.

OBS: Ovenover står der “domæne.dk”. Dette skal du erstatte med dit eget domæne.

For at få detaljerede instruktioner om opsætning af e-mail programmer som du kan bruge til din mail-konto, så kan du se afsnittet nedenfor.

2. mulighed: Brug en webbrowser til at oprette forbindelse til AWORK Webmail. Nedenfor har vi udarbejdet nogle guides til de mest anvendte e-mail programmer.

Hvordan ændrer jeg adgangskode til min e-mail?

Her logger du ind i dit e-mail administration:

Link til e-mail administration: http://awork.dk/mailoversigt
Brugernavn: DIT BRUGERNAVN
Adgangskode: DIN ADGANGSKODE

1. Tryk herefter på “E-mail”.
  2. Tryk på den specifikke e-mail adresse.
  3. Indtast den ønskede adgangskode og tryk “OK”.
  4. Du har nu ændret adgangskoden til din e-mail konto.
Hvordan opsætter jeg en E-mail signatur i webmail?
  1. Log ind på din webmail på https://webmail.awork.dk/
  2. Klik på “Indstillinger” øverst i højre hjørne
  3. Under fanen “Indstillinger” på den næste side vælger du “Identiteter” og vælger din mail/dit navn i kolonnen til højre
  4. Her kan du indtaste din Email signatur. Ønsker du at bruge en HTML-signatur kan du slå dette til under feltet du kan indtaste din signatur i.
  5. Klik på gem

Webmail

Hvordan logger jeg på med webmail?

For at få adgang til din mail-konto via webmail, kan du gøre en af følgende ting:

• I en webbrowser, kan du besøge dette link: webmail.awork.dk. Når du bliver bedt om det, skal du angive din fulde e-mail adresse som brugernavn (f.eks jensjensen@domæne.dk) og angive den adgangskode, du bruger til at logge på din e-mail konto.
  • Når du er logget ind på din webmail, skal du klikke på fanen Mail, og i den liste over e-mail adresser, klik på ikonet der svarer til den e-mail-adresse, du har brug for.
Hvad hvis jeg har glemt min adgangskode til min webmail?

Hvis du har glemt din adgangskode til din webmail, så har du 2 muligheder:

1: Ændre adgangskoden i e-mail administrationen:

1. Log ind i Mailoversigten (eller bed din e-mail administrator om det)
  2. Find den respektive e-mail konto
  3. Ændre adgangskoden for e-mail kontoen
  4. Log nu ind på e-mail kontoen via AWORK Webmail

— eller —

2: Kontakt AWORK Support:

• E-mail: support@awork.dk
    • Forbeholden svartid: 3-5 hverdage
  • Telefon: 88 37 47 88
    • Åbent: Man-Fre, kl: 10.00-14.00

—-

Hvorfor kan jeg ikke få systemet til at sende mig en ny mail?
Sikkerhed er vores top prioritet – og i særdeleshed når det kommer til e-mails. E-mails er et fortroligt område for alle og enhver. Vi har valgt kun at tillade ovenstående 2 muligheder, når det kommer til ændring af sin adgangskode til sin e-mail konto. Det sikrer, at adgangskoder ikke florerer rundt i diverse mailbokse og ender i de forkerte hænder.

Hvordan modtager jeg kvitteringer for læste mails?

Sådan modtager du kvitteringer for læste mails:

1. Log ind på din webmail på https://webmail.awork.dk.
  2. Klik på “Indstillinger” øverst til højre.
  3. Klik så på fanen “Skriver nye beskeder” i kolonnen der hedder “Sektion”.
  4. Fra toppen og 4 punkter ned står der “Anmod altid om kvittering for læsning”, som du blot skal markere.
  5. Klik nu på “Gem” nederst i højre hjørne.

Du har nu opsat kvitteringer for læste mails.

Mailoversigt

Hvordan får jeg adgang til Mailoversigten, hvis jeg har mistet min adgangskode?

I AWORK har du din eget e-mail Mailoversigt, hvor du kan administrere alle dine e-mail konti. Du kan blandt andet oprette følgende e-mails og meget mere.

Har du glemt dit kodeord til e-mail, ftp, database, er det på dit kontrolpanel du kan ændre det eller lavet et nyt.

For at ændre din mails kodeord gør følgende:

1. Gå til Mailoversigten
2. Klik på “Glemt din adgangskode?”.
3. Indtast dit brugernavn og e-mail adresse.
4. Du modtager nu din adgangskode til din e-mail adresse.

Oplever du stadig problemer med at logge ind, bedes du venligst kontakte AWORK support på: support@awork.dk eller 88 37 47 88

Hvor håndterer og opretter jeg e-mails?

Hvis du ønsker at håndtere, oprette konti, oprette videresendelse og meget mere, så skal du blot gå til AWORKs Mailoversigt. Her logger du ind med de loginoplysninger du har fået udleveret.

Hvis du ikke har fået nogen loginoplysninger udleveret kan du blot skrive til AWORK Support på: support@awork.dk

Hvordan opretter jeg en e-mail?

Sådan opretter du en e-mail adresse:

1. Log ind i din Mailoversigt ved at klikke her.
  2. Klik på fanen “E-mail”.
  3. Klik på “Opret e-mailadresse”.
  4. Skriv den venstre del af e-mail-adresse, før @-tegnet, og hvis du har flere domænenavne på din konto, skal du vælge det domænenavn, hvorunder den e-mail-adresse vil blive oprettet.
  5. Lad mailboks feltet være valgt.

Fravælg dette felt, hvis du ønsker at bruge denne adresse til at videresender alle indgående mails til en anden adresse.

1. Angiv mail konto størrelse eller brug standardstørrelsen defineret af udbyderens politik eller din service plan.
  2. Angiv en adgangskode, der består af fem eller flere latinske bogstaver.
  3. Klik på OK.
Hvordan opsætter jeg et autosvar til min e-mail?

Først logger du ind i dit e-mail administration:

Link til e-mail administration: http://awork.dk/mailoversigt
Brugernavn: DIT BRUGERNAVN
Adgangskode: DIN ADGANGSKODE

1. Tryk herefter på “E-mail”.
  2. Tryk på den specifikke e-mail adresse.
  3. Tryk på fanen “Autosvar”
  4. Tryk på “Aktivér autosvar”
  5. Indtast din besked i det store tekst-felt hvor der står “Autosvar meddelelsestekst” ud for.
  6. Tryk nu på “OK”
  7. Du har nu opsat et autosvar til din e-mail konto.
Hvordan viderestiller jeg min e-mail konto?

Sådan opsætter du viderestilling af din e-mail konto:

1. Log ind i din e-mail Mailoversigt ved at klikke her.
  2. Klik på den respektive e-mail konto.
  3. Klik på fanen “Videresender”.
  4. Klik i checkboksen “Aktivér e-mail videresendelse”.
  5. Indtast e-mail adressen, som der skal viderestilles til, i det grå felt.
  6. Klik nu “OK”.
  7. Din e-mail viderestilling er nu opsat.

Sikker Mail

Opsætning af Sikker Mail i Thunderbird til Mac

Forudsætninger

• Du har en NemID medarbejdersignatur eller et privat NemID med offentlig digital signatur.
  • Din E-mail adresse er tilføjet din signatur.
  • Du har allerede opsat en fungerende e-mail konto med samme e-mail adresse som er tilføjet i din signatur.
  • Denne vejledning er baseret på Mozilla Thunderbird 17.0.2 på MacOS 10.8.2. Hvis du benytter en anden version af Thunderbird eller MacOS kan skærmbillederne se en smule anderledes ud, men det har ikke nogen betydning for fremgangsmåden.
  • Du har installeret NemID Konfigurationsprogrammet.

Sådan gør du

1. Start Thunderbird. Klik på Funktioner i toprammen og vælg herefter Kontoindstillingerkontoindstillinger
  2. Vælg nu punktet Sikkerhed i venstre side og klik herefter på Håndter sikkerhedsenhedersikkerhed_haandter
  3. Klik på knappen Indlæsindlaes_hardware
  4. Vælg et navn til modulet, f.eks. NemID. Herefter skal du indtaste følgende i feltet Modul filnavn:/Applications/NemID.app/Contents/MacOS/libNemID_PKCS11.dylib (undgå tastefejl – kopier teksten) . Klik herefter på OK.mufl
  5. Verificér at NemID fremgår på listen over sikkerhedsmoduler i venstre kolonne. Klik herefter på OK.
  6. Du skal nu vælge hvilket certifikat du ønsker at benytte til sikker e-mail. Klik på Vælg.

7. Thunderbird vil nu præsentere dig for en liste over brugbare certifikater. Vælg certifikatet med navnet NemID central server. Er der mere end ét certifikat skal du vælge den, hvor din e-mail adresse fremgår ud for Mail:Klik herefter på OK.
  8. Du skal herefter tage stilling til hvilket certifikat der skal benyttes til kryptering. Vælg Ja, for at benytte dit NemID til kryptering.
  9. Dine valg bliver nu opsummeret. Hvis du ønsker det kan du her vælge, at du altid ønsker at signere eller kryptere dine e-mails. Du kan også vælge at aktivere dette manuelt, når du senere skal sende en e-mail.Klik på “OK” for at afslutte denne guide.

Afsendelse af sikker e-mail

1. Åben en ny meddelelse. Under punktet Sikkerhed kan du afvige fra de standard indstillinger du valgte under opsætning af sikker e-mail. Klik på knappen Send.
  2. Du skal nu indtaste dit NemID bruger-id (NemID nummer, eller selvvalgt bruger-id. – Du kan IKKE anvende CPR nummer til din NemID Medarbejdersignatur) og din adgangskode. Klik på Log på.
  3. Indtast den 6 cifrede nøgle. Nøglen finder du på samme måde som når du logger på en hjemmeside med NemID.
  4. Du har nu sendt en sikker e-mail signeret med dit NemID.

Sådan gemmer du modtagerens certifikat i din adressebog

For at kunne sende krypteret e-mail er det en forudsætning, at du har modtagers certifikat gemt i din adressebog. Dette kan enten ske ved, at I tidligere har udvekslet certifikater med hinanden, eller ved at du downloader modtagerens certifikat på vores hjemmeside.

Når du skal downloade brugerens certifikat fra vores hjemmeside, taster du modtagers e-mailadresse ind i søgefeltet. De certifikater, der matcher din søgning, vises på en liste. Du har mulighed for at downloade selve certifikatet eller et vcard. Hvis du downloader et vcard, kan du åbne det i dit mailprogram og tilføje kontakten til din adressebog.

Ønsker du at downloade modtagerens certifikat via din browser, kan du gøre dette på søg certifikat-siden.

Opsætning af Sikker Mail i Thunderbird til Windows

Forudsætninger

• Du har en NemID medarbejdersignatur eller et privat NemID med offentlig digital signatur
  • Din E-mail adresse er tilføjet din signatur
  • Du har allerede opsat en fungerende e-mail konto med samme e-mail adresse som er tilføjet i din signatur
  • Du har installeret NemID udvidelsesprogrammet
  • Denne vejledning er baseret på Mozilla Thunderbird 12.0.1 på Windows 7 SP1. Hvis du benytter en anden version af Thunderbird eller Windows kan skærmbillederne se en smule anderledes ud, men det har ikke nogen betydning for fremgangsmåden

Indlæsning af NemID

1. Start Thunderbird. Klik på “Funktioner” i toprammen og vælg herefter “Kontoindstillinger”.thunder_win_01
  2. Vælg nu punktet “Sikkerhed” i venstre side og tryk herefter på “Håndter sikkerhedsenheder”.thunder_win_02
  3. Tryk på knappen “Indlæs”.thunder_win_03
  4. Vælg et navn til modulet, f.eks. NemID og tryk herefter på knappen “Gennemse”.thunder_win_04
  5. Du skal nu navigere dig frem til filen NemID_PKCS11.dll, som ligger i mappen C:\Program Files (x86)\Nets DanID\NemID Udvidelsesprogram. Kører din computer 32 bit skal du undlade (x86) fra mappenavnet. Tryk på Åben.

thunder_win_05
  6. Tryk 2 gange på “OK” for at komme tilbage til sikkerhedsindstillingerne. Du skal nu vælge hvilket certifikat du ønsker at benytte til sikker e-mail. Tryk på “Vælg”.thunder_win_06
  7. Thunderbird vil nu præsentere dig for en liste over brugbare certifikater. Vælg certifikatet med navnet “NemID central server”.Klik herefter på “OK”.thunder_win_07
  8. Du skal herefter tage stilling til hvilket certifikat der skal benyttes til kryptering. Vælg “Ja”, for at benytte dit NemID til kryptering.thunder_win_08
  9. Dine valg bliver nu opsummeret. Hvis du ønsker det kan du her vælge, at du altid ønsker at signere eller kryptere dine e-mails. Du kan også vælge at aktivere dette manuelt, når du senere skal sende en e-mail.thunder_win_09
  10. Klik på “OK” for at afslutte denne guide.

Afsendelse af sikker e-mail

1. Åben en ny meddelelse. Under punktet “Sikkerhed” kan i standard indstillinger du valgte under opsætning af sikker e-mail.”thunder_win_10
  2. Tryk på knappen “Send”.
  3. Du skal nu indtaste dit NemID bruger-id og din adgangskode.thunder_win_11
  4. Indtast den 6 cifrede nøgle. Nøglen får du på samme måde som når du logger på en hjemmeside med NemID.

thunder_win_12

5. Du har nu sendt en sikker e-mail ” signeret” med dit NemID.

Afsendelse af krypteret e-mail

1. For at kunne sende krypteret e-mail, er det en forudsætning, at du har modtagers certifikat gemt i din adressebog, eller at modtageren har sagt ja til at blive optaget i DanID’s adressebog. Du kan opsætte Thunderbird, så den både tjekker din egen adressebog samt DanID’s adressebog, når du sender en krypteret e-mail. Ønsker du dette skal du vælge “Funktionerer” —>“Indstillinger” og herefter vælge fanebladet “Redigering”. Du skal nu vælge det mindre faneblad med navn “Adressering”.Sæt en markering i feltet “LDAP-server” og tryk på “Rediger LDAP-servere”.thunder_win_13
  2. Klk på “Tilføj”.thunder_win_14
  3. Udfyld felterne med nedenstående data. Tryk herefter på fanebladet “Avanceret”.thunder_win_16
  4. Udfyld “Søgefilter” med “c=dk”. Tryk herefter på “OK”.thunder_win_17
  5. For at aktivere den globale adressebog skal du klikke på “Funktionerer” —> “KontoIndstillinger” og vælge punktet“Komposition & adressering”. Her skal du vælge at benytte DanID som LDAP-server, som vist i eksemplet herunderthunder_win_18
  6. Thunderbird vil nu automatisk hente modtagerens certifikat, hvis det findes i DanID’s adressebog.
  7. Ønsker du istedet at downloade modtagerens certifikat via din browser kan du gøre dette på NemIDs hjemmeside. Her taster du e-mail adressen ind i søgefeltet på den modtager, hvis certifikat du gerne vil downloade. De certifikater der matcher din søgning vises på en liste. Du har mulighed for at downloade selve certifikatet eller et vcard. Hvis du downloader et vcard, så kan du åbne det i dit mailprogram og tilføje kontakten til din adressebog.
Opsætning af Sikker Mail i Outlook 2007

Forudsætninger

• Du har en NemID medarbejdersignatur med nøglekort eller et privat NemID med offentlig digital signatur
  • Din E-mail adresse er tilføjet din signatur
  • Du har allerede opsat en fungerende e-mail konto med samme e-mail adresse som er tilføjet i din signatur
  • Du har installeret NemID udvidelsesprogrammet
  • Denne vejledning er baseret på Outlook 2007 SP3 på Windows 7 SP1. Hvis du benytter en anden version af Outlook eller Windows kan skærmbillederne se en smule anderledes ud, men det har ikke nogen betydning for fremgangsmåden

Indlæsning af NemID

1. Start Microsoft Outlook 2007. Klik på Funktioner i den øverste menu. Vælg derefter Sikkerhedscenter .
    outlook_2007_01
  2. Vælg punktet E-mail-sikkerhed i menuen til venstre. Vælg herefter Indstillinger som vist nedenfor.
    outlook_2007_02
  3. Ud for Certifikat til signering skal du klikke på Vælg.
    outlook_2007_03
  4. Vælg det certifikat du ønsker at anvende. Typisk vil det bære dit fulde navn. Klik derefter på OK.outlook_2007_04
  5. Hvis certifikatet ikke allerede er forvalgt skal du gentage denne proces under Krypteringscertifikat. Afslut ved at klikke på OK.outlook_2007_05
  6. Klik på ” OK” for at lukke Sikkerhedscenter. Du er nu klar til at bruge sikker e-mail i Microsoft Outlook 2007.

Afsendelse af sikker e-mail

1. Åben en ny e-mail som du ville gøre normalt. Du kan nu vælge at signere din e-mail, ved at markere signeringsikonet, som vist herunder. Valgte du i forrige trin at signere alle dine e-mails, vil denne være aktiveret i forvejen. Ønsker du at kryptere e-mailen, så det kun er modtageren der kan læse indholdet, skal du markere knappen med hængelåsen, der er placeret under signeringsknappen. Kryptering kræver, at du har modtageren certifikat i din adressebog. Læs mere i afsnittet Sådan gemmer du modtagerens certifikat i din adressebog.outlook_2007_06
  2. Tryk på knappen Send.
  3. Du skal nu indtaste dit brugernavn og selvvalgte adgangskode til dit NemID.mufl_1
  4. Indtast den 6 cifrede engangsnøgle. Nøglen får du på samme måde som når du logger på en hjemmeside med NemID.mufl_2
  5. Du har nu sendt en sikker e-mail signeret med dit NemID.

Sådan gemmer du modtagerens certifikat i din adressebog

1. For at kunne sende krypterede e-mails, er det en forudsætning, at du har modtagerens certifikat gemt i din adressebog. Modtageren kan derudover sige ja til at blive optaget i Nets DanID’s adressebog. Du kan opsætte Outlook 2007, så du kan lave opslag i den centrale adressebog og herefter tilføje modtageren til din lokale adressebog. Ønsker du dette skal du klikke påFunktioner og derefter vælge Kontoindstillinger.
  2. Vælg fanen  Adressekartoteker. Klik derefter på  Ny.
  3. Vælg  Internetadresseliste (LDAP). Klik derefter på  Næste.
  4. Ud for serveroplysninger skriver du servernavnet på Nets DanIDs adresseliste: crtdir.certifikat.dk uden http eller www. Klik derefter på Flere Indstillinger.
  5. Tryk nu på fanebladet Søgning. Du skal nu sætte markering i feltet Brugerdefineret og herefter indtaste c=dk som vist herunder.
  6. Tryk OK indtil du er tilbage i din indbakke. For at fremsøge en bruger i DanID’s centrale adressebog skal du først vælge ikonet for adressebog i toppen af skærmen.outlook2007_ldap01.jpg
  7. I rullemenuen Adressekartoket skal du sikre dig at den centrale adressebog er valgt (crtdir.certifikat.dk). Tryk herefter på Avanceret Søgning.outlook2007_ldap09.jpg
  8. Indtast e-mail adressen på den person du ønsker at finde. NB! Du kan ikke benytte andre søgefelter.outlook2007_ldap10.jpg
  9. Når du har fundet den ønskede bruger skal du højreklikke på søgeresultatet og klikke på  Føj til Kontakter.outlook2007_ldap11.jpg
  10. Ønsker du istedet at downloade modtagerens certifikat via din browser kan du gøre dette på NemIDs hjemmeside. Her taster du e-mail adressen ind i søgefeltet på den modtager, hvis certifikat du gerne vil downloade. De certifikater der matcher din søgning vises på en liste. Du har mulighed for at downloade selve certifikatet eller et vCard. Hvis du downloader et vCard, kan du åbne det i dit mailprogram og tilføje kontakten til din adressebog.
Opsætning af Sikker Mail i Outlook 2010

Forudsætninger

• Du har en NemID medarbejdersignatur med nøglekort eller et privat NemID med offentlig digital signatur
  • Din E-mail adresse er tilføjet din signatur
  • Du har allerede opsat en fungerende e-mail konto med samme e-mail adresse som er tilføjet i din signatur
  • Du har installeret NemID udvidelsesprogrammet
  • Denne vejledning er baseret på Outlook 2010 SP1 på Windows 7 SP1. Hvis du benytter en anden version af Outlook eller Windows kan skærmbillederne se en smule anderledes ud, men det har ikke nogen betydning for fremgangsmåden

Indlæsning af NemID

1. Start Microsoft Outlook 2010. Klik på  Files (Filer) i den øverste menu. Vælg derefter  Options (Indstillinger) .outlook01
  2. Vælg punktet Trust Center (Sikkerhedscenter) i menuen til venstre. Vælg herefter Trust Center Settings (Indstillinger for sikkerhedscenter) som vist nedenfor.

outlook02
  3. Vælg punktet E-mail Security (E-mail sikkerhed) i menuen til venstre. Du kan nu vælge om du som standard ønsker at signere dine e-mails. Vælg herefter Settings (Indstillinger) som vist med den røde pil.outlook03
  4. Du skal nu vælge et certifikat til signering og et certifikat til kryptering. Som standard vil Outlook automatisk vælge det samme certifikat til begge formål. Tryk på Choose (Vælg) for at få vist listen over tilgængelige certifikater.outlook04
  5. Sådan ser listen over certifikater ud. Den kan indeholde ét eller flere certifikater udstedt af TRUST 2408 OCES CA I. Du vil typisk skulle benytte certifikatet med dit fulde navn.outlook05
  6. Klik på ” OK” indtil du er tilbage i din indbakke.
  7. Du er nu klar til at bruge sikker e-mail i Microsoft Outlook 2010.

Afsendelse af sikker e-mail

1. Åben en ny e-mail som du ville gøre normalt. Du kan nu vælge at signere din e-mail ved at vælge fanebladet  Options (Indstillinger) og markere Sign (Signer) som vist på knappen nedenfor. Valgte du i forrige trin at signere alle dine e-mails vil denne være aktiveret i forvejen. Ønsker du at kryptere e-mailen, så det kun er modtageren der kan læse indholdet, skal du markere “Encrypt (Krypter). Kryptering kræver, at du har modtagerens certifikat i din adressebog. Læs mere i afsnittet  Sådan gemmer du modtagerens certifikat i din adressebog.outlook07
  2. Tryk på knappen  Send.
  3. Du skal nu indtaste dit brugernavn og selvvalgte adgangskode til dit NemID.mufl_1
  4. Indtast den 6 cifrede engangsnøgle. Nøglen får du på samme måde som når du logger på en hjemmeside med NemID.
  5. Du har nu sendt en skker e-mail  signeret med dit NemID.

Sådan gemmer du modtagerens certifikat i din adressebog

1. For at kunne sende krypterede e-mails, er det en forudsætning, at du har modtagerens certifikat gemt i din adressebog. Modtageren kan derudover sige ja til at blive optaget i Nets DanID’s adressebog. Du kan opsætte Outlook 2010, så du kan lave opslag i den centrale adressebog og herefter tilføje modtageren til din lokale adressebog. Ønsker du dette skal du klikke på  Files (Filer) og derefter vælge  Account Settings (Kontoindstillinger) som vist på skærmbilledet herunder.ldap01
  2. Vælg fanebladet Address Books (Adressekartoteker). Klik derefter på  New (Ny) for at tilknytte et nyt adressekartotek.ldap02
  3. Lad markeringen stå i Internetadresseliste (LDAP) og klik herefter på  Næste.ldap03
  4. I feltet Servernavn skriver du servernavnet på Nets DanIDs adresseliste: crtdir.certifikat.dk uden http eller www. Klik derefter påMore Settings (Flere indstillinger).ldap04
  5. Tryk nu på fanebladet Search (Søgning). Du skal nu sætte markering i feltet Custom (Brugerdefineret) og herefter indtastec=dk som vist herunder.ldap05
  6. Tryk OK indtil du er tilbage i din indbakke..
  7. For at fremsøge en bruger i DanID’s centrale adressebog skal du først vælge  Address Book (Adressebog) i toppen af skærmen.ldap09
  8. I rullemenuen  Address Book (Adressebog) skal du sikre dig at den centrale adressebog er valgt (crtdir.certifikat.dk). Tryk herefter på  Advanced Find (Avanceret Søgning).

ldap06

9. Indtast e-mail adressen på den person du ønsker at finde. NB! Du kan ikke benytte andre søgefelter.

ldap07

10. Når du har fundet den ønskede bruger skal du højreklikke på søgeresultatet og klikke på  Add to Contacts (Tilføj til Kontaktpersoner).

ldap08

11. Ønsker du istedet at downloade modtagerens certifikat via din browser kan du gøre dette på NemIDs hjemmeside. Her taster du e-mail adressen ind i søgefeltet på den modtager, hvis certifikat du gerne vil downloade. De certifikater der matcher din søgning vises på en liste. Du har mulighed for at downloade selve certifikatet eller et vCard. Hvis du downloader et vCard, kan du åbne det i dit mailprogram og tilføje kontakten til din adressebog.
Opsætning af Sikker Mail i Outlook 2013

Forudsætninger

• Du har bestilt og aktiveret et privat NemID på hardware
  • Din E-mail adresse er tilføjet din signatur
  • Din hardware enhed sidder i din PC og du har gennemført mindst ét succesfuldt login på www.nemid.nu.
  • Du har allerede opsat en fungerende e-mail konto, med samme e-mail adresse som er tilføjet i din signatur
  • Denne vejledning er baseret på Outlook 2013 på Windows 7 SP1. Hvis du benytter en anden version af Outlook eller Windows kan skærmbillederne se en smule anderledes ud, men det har ikke nogen betydning for fremgangsmåden.

Indlæsning af NemID

1. Start Microsoft Outlook 2013. Klik på  Filer i den øverste menu. Vælg derefter Indstillinger.outlook 2013_01
  2. Vælg punktet Center for sikkerhed og rettighedssadministration i venstre side. Tryk derefter på Indstillinger for Center for sikkerhed og rettighedssadministration som vist nedenfor.

outlook 2013_02
  3. Vælg punktet Mailsikkerhed i menuen til venstre. Du kan nu vælge om du som standard ønsker at signere dine e-mails. Vælg herefter Indstillinger som vist med den røde pil.outlook 2013_03
  4. Du skal nu vælge et certifikat til signering og et certifikat til kryptering. Som standard vil Outlook automatisk vælge det samme certifikat til begge formål. Tryk på  Vælg for at få vist listen over tilgængelige certifikater.outlook 2013_04
  5. Sådan ser listen over certifikater ud. Den kan indeholde ét eller flere certifikater udstedt af TRUST 2408 OCES CA I. Du vil typisk skulle benytte certifikatet med dit fulde navn.outlook 2013_05
  6. Klik på  OK indtil du er tilbage i din indbakke.
  7. Du er nu klar til at bruge sikker e-mail i Microsoft Outlook 2013.

Afsendelse af sikker e-mail

1. Åben en ny e-mail som du ville gøre normalt. Du kan nu vælge at signere din e-mail ved at vælge fanebladet  Indstillinger og markere Signer som vist på knappen nedenfor. Valgte du i forrige trin at signere alle dine e-mails vil denne være aktiveret i forvejen. Ønsker du at kryptere e-mailen, så det kun er modtageren der kan læse indholdet, skal du markere  Krypter. Kryptering kræver, at du har modtageren certifikat i din adressebog. Læs mere i afsnittet Sådan gemmer du modtagerens certifikat i din adressebog.outlook 2013_07
  2. Tryk på knappen Send.
  3. Du skal nu indtaste dit brugernavn og selvvalgte adgangskode til dit NemID.mufl_1
  4. Indtast den 6 cifrede engangsnøgle. Nøglen får du på samme måde som når du logger på en hjemmeside med NemID.

mufl_2

5. Du har nu sendt en skker e-mail signeret med dit NemID.

Sådan gemmer du modtagerens certifikat i din adressebog

For at kunne sende krypteret e-mail er det en forudsætning, at du har modtagers certifikat gemt i din adressebog. Dette kan enten ske ved, at I tidligere har udvekslet certifikater med hinanden, eller ved at du downloader modtagerens certifikat på vores hjemmeside.

Når du skal downloade brugerens certifikat fra vores hjemmeside, taster du modtagers e-mailadresse ind i søgefeltet. De certifikater, der matcher din søgning, vises på en liste. Du har mulighed for at downloade selve certifikatet eller et vcard. Hvis du downloader et vcard, kan du åbne det i dit mailprogram og tilføje kontakten til din adressebog.

Ønsker du at downloade modtagerens certifikat via din browser, kan du gøre dette på søg certifikat-siden.

Fejlfinding

Hvorfor kan jeg ikke slette mine mails på iPhone eller iPad?

Hvis du prøver at slette dine mails på din iPhone og du får følgende besked: “Kan ikke flytte besked” samt “Beskeden kunne ikke flyttes til postkassen Papirkurv.”, så kan du prøve at følge denne guide:

1. Gå til “Indstillinger”.
  2. Klik på “E-mail, kontakter, kalendere”.
  3. Vælg den mailkonto det drejer sig om.
  4. Klik der hvor der står “Konto” efterfulgt af din e-mail adresse.
  5. Klik i bunden hvor der står “Avanceret”.
  6. Klik der hvor der står “Slettet postkasse” og gå ned til bunden og vælg den der hedder “Trash”. Klik herefter tilbage til forrige vindue (ved at klikke på “Avanceret” i top-venstre hjørne”).
  7. Klik herefter på “Slettet postkasse” under “Flyt kasserede beskeder til:”.
  8. Du kan nu lukke “Indstillinger” og forsøge at slette dine beskeder.
Hvorfor ligger mine sendte mails ikke i min "sendt post" mappe?

Du skal i første omgang undersøge om dine mail indstillinger er korrekte:

1. Klik på “Indstillinger”.
2. Under menuen “Sektion” vælger du “Specielle mapper”.
3. Her ser du hvor dine mails lægges.
– Sendt post skal stå på Sent Messages.
4. Hvis den ikke gør ret dette og klik gem.

Hvis dine mails stadigvæk ikke bliver gemt, så skriv til AWORK Support på: support@awork.dk

Hvorfor kan jeg ikke se mapperne: "Indbakke", "Sendte", "Kladder" i webmailen?

Hvis der er nogle bestemte mapper du ikke kan se i din webmail, så kan du oprette dem ved at følge disse trin:

1. Klik på “Indstillinger” øverst til højre
  2. Klik nu på “Mapper” ude til venstre
  3. Klik nu på det lille plus (+) ikon nederst
  4. Indtast navnet på den mappe du opretter, f.eks: “Indbakke” eller “Sendte”
  5. Klik herefter på “Gem”
  6. Klik nu på “Indstillinger” ude til venstre (ikke øverst til højre)
  7. Klik nu på “Specielle mapper”
  8. Her tildeler du den specifikke mappe du har oprettet til den rette forudindstillede mappe
  9. Klik nu på “Gem”

Du har nu oprettet en bestemt mappe og du kan klikke på “E-mail” øverst oppe og se den nye mappe i oversigten til venstre for dine e-mails.

Hvorfor modtager jeg ikke e-mails?

Hvis du ikke modtager mails, kan det skyldes en, eller flere, af følgende punkter:

1. DK-Hostmaster Redelegering
  2. DNS ikke opsat
  3. Firewall
  4. IP Blocking
  5. Lokal Netværk Blocking

Sørg for at sikre dette med jeres webmaster. Hvis I har yderligere spørgsmål eller oplever problemer, så kan I kontakte AWORK Support på: support@awork.dk