Ofte Stillede Spørgsmål
Generelle spørgsmål til dine løsninger hos AWORK.
Generelt
Har jeg mit eget administrationspanel?
Ja, du har dit helt eget administrationspanel hvor du kan logge ind og administrere dine sider, tekster, billeder, menuer og meget mere.
Hvad er CMS?

CMS står for Content Management System og bruges til at organisere og lette samarbejdet når der skal oprettes dokumenter eller anden information. CMS er et stykke software der bruges til grupper og/eller enkeltpersoner som gerne vil arbejde med og håndtere al deres elektroniske indhold som billeder, filer og dokumenter selv.

CMS kan også bruges når en virksomhed skal opbevare eller uddelegere sine dokumenter som manualer, salsguides, opgørelser m.m. Content Management Systemer er et underbegreb af begrebet Information Management som er betegnelsen for behandling af information på en sådan måde, at denne kommer ud til den rigtige bruger, på det rigtige tidspunkt og med den bedst mulige kvalitet og sikkerhed.

Content Mangement Systemer er software der er udviklet til at håndtere hjemmesider, webshops, apps og hvad der end ellers måtte være på dem. Håndteringen og lagringen sker på en server hvor systemets websider bliver udgivet på internettet eller på en intranetside. Det består af en række komponenter der holder styr på fordelingen af roller til brugerne, rettigheder, indholdskabeloner, osv. som kan tilpasses efter virksomhedens behov.

Med et Content Management System har du mulighed for at udvikle det som et standard system eller som et specialsystem der kan udvikles til virksomhedens konkrete behov. Desuden behøver man normalt ikke at have erfaring inde for programmering – i nogle tilfælde er det dog en fordel at kunne lidt HTML, men det er absolut ikke et krav.

Det gode ved sådanne systemer

Der er mange fordele ved at benytte sig af et Content Management System. Eksempelvis er vedligeholdelsen uafhængig af enkeltpersoner/grupper hvilket betyder, at den der sidder med viden omkring indholdet (loginoplysninger) kan redigere hvor som helst og når som helst.

Med et Content Management System behøver man ikke at have stor erfaring inden for HTML eller programmering, men blot erfaring med tekstbehandling. CMS gør det muligt at placere indhold utrolig nemt. De forskellige bruger til hjemmesiden tildeles roller således, at det ikke er muligt at ændre indholdet på hjemmesiden med mindre man har tilladelse til det.

Inholdet i et Content Management System er ikke bygget på design så selvom det er flere forskellige tekstfortattere bliver al tekst udgivet i samme design på hjemmesiden. Ud over dette bliver der ikke, som man kender det, oprettet menuer automatisk baseret på indholdet på siden, så på den måde undgår man links der vil lede brugeren hen til ikke-eksisterende sider.

Endnu en fordel ved Content Management Systemer er, at man i langt de fleste CMS kan redigere indholdet fra et vilkårligt sted ved hjælp af en almindelig webbrowser, som f.eks. Internet Explorer, Mozilla, Firefox og Opera, uden at skulle anvende et specieltdesignet program til at udforme siderne i, og uden at skulle kopiere de færdige sider via FTP til serveren.

Da Content Management Systemer lagrer indholdet af din hjemmeside centralt betyder det, at indholdet kan bruges gentagende gange på samme hjemmeside og kan formateres til andre enheder som f.eks. mobiltelefoner, tablets osv.

Vi tilbyder fuld kontrol af din løsning med et brugervenligt CMS

Du har selv fuld kontrol over din hjemmeside så du behøver ikke kontakte AWORK for hver lille detalje eller ændring, du kan selv bestemme hvordan du vil administrere din hjemmeside eller din webshop.

Bliver min hjemmeside / webshop fundet på Google?

Ja, din hjemmeside / webshop bliver fundet på Google med mindre, at du aktivt har opsat løsningen således, at den ikke må findes af søgemaskinerne, heriblandt Google. Hvis du ønsker at komme højere op i Googles søgeresultater, så kan vi anbefale dig AWORK SEO til din løsning. Med AWORK SEO giver vi garanti for en placering på side 1 og ellers får du penge tilbage.

Ønsker du, at vi skal hjælpe dig med at komme højere op på Google, kan du kontakte os her:

Telefon: +45 88 37 47 88
E-mail: smb@awork.dk

Hvad er et SSL Certifikat?

Et SSL-Certifikat beskytter dit websted og sikrer brugerne et sikkert miljø for udveksling af data og transaktioner. Hvis man ønsker at beskytte sine transaktionerne samt kundedata på hjemmesiden, skal man bruge et SSL-Certifikat.

• Beskytter din hjemmeside mod sessionskidnapning.
  • Sikrer din hjemmeside mod hackerangreb
  • 99,9% browser anerkendelse
  • og op til 256-bit kryptering

Hvis du ønsker et SSL Certifikat til din hjemmeside eller webshop, kan du kontakte os her:

Telefon: +45 88 37 47 88
E-mail: smb@awork.dk

Hvordan oversætter jeg MailChimp til et andet sprog?

For at oversætte MailChimp til et andet sprog, kan du se, på dette link, hvordan man skal gøre: http://blog.mailchimp.com/translate-mailchimp-signup-forms-your-way

Ønsker du at vi skal oversætte MailChimp for dig, kan vi godt dette. Dette kan vi tilbyde via et klippekort. Læs mere om AWORKs klippekort på nedenfor i sektionen “Udvikling”.

Hosting

Kan jeg købe ekstra hostingplads?

Ja, hvis du har brug for mere plads kan du sagtens tilkøbe ekstra plads. Du kan tilkøbe ekstra plads i form af enkeltstående Gigabytes, men du kan også få din helt egen dedikerede server.

For at vi bedst muligt kan møde dit behov, så kan du kontakte os på:

Telefon: +45 88 47 47 88
E-mail: smb@awork.dk

Hvad betyder hosting / webhotel?

Hosting kommer af ordet host som betyder vært. Overordnet betyder hosting, at AWORK er værter for din hjemmeside, webshop eller andre filer. Det betyder, at du ikke er tvunget til at investere i dyre hostingløsninger hos andre udbydere, men blot kan overlade det hele til AWORK.

Hvad er hosting / webhotel?

Hosting betyder at have din hjemmeside, webshop eller andre filer i et eksternt datacenter som du har adgang til via internettet uanset hvor og hvornår. I AWORK tilbyder vi sikker hosting til din hjemmeside og/eller webshop. AWORK sikrer, at dine data er virusbeskyttet og overvåget 24/7 samt får foretaget fuld online backup af alle dine data.

Hvordan er sikkerheden på jeres hosting / webhotel?

I AWORK bliver sikkerheden vægtet særdeles højt. Vi har derfor SSL-Certifikater på vores sites samt professionel virus og spam beskyttelse. Vi scanner vores servere løbende for at finde eventuelle huller og får dem hermed afdækket med det samme, så sikkerheden altid er i top. Vores servere står i vores serverhal i Tyskland, hvor vores kollegaer holder øje med dem.

Kunne du tænke dig et SSL-certifikat til din hjemmeside eller webshop, og dermed beskytte dine transaktioner og data-strømninger, så kontakt os:

Telefon: +45 88 37 47 88
E-mail: smb@awork.dk

Udvikling

Hvad indeholder jeres klippekort?

Vores klippekort indeholder henholdsvis 10, 20 og 30 klip som du kan bruge til følgende:

• Specialprogrammering (PHP, MySQL, JavaScript, SOAP, jQuery, CSS, m.m.)
  • Tekstforfatning  (Vi skriver dine tekster til din webløsning eller annoncer. Teksterne er målrettet salg.)
  • Opsætning af widgets og plugins (fx. opsætning til økonomisystem)

Klippene bliver fastsat for hver enkel opgave, hvor vi, inden vi påbegynder arbejdet, fastsætter hvor mange klip opgaven maksimum vil tage.

Pris for klippekortet

• 10 klip – kr. 6.000,-
  • 20 klip – kr. 10.000,-
  • 30 klip – kr. 14.500,-

For at bestille et klippekort kan du ringe på 88 37 47 88 eller skrive til smb@awork.dk. Herefter vil en AWORK konsulent tage sig af din forespørgsel og opsætte et klippekort til dig. Umiddelbart efter, kan arbejdet påbegyndes.

Alle priser er ekskl. moms.

Hvad er status på mit projekt? (kun for webløsninger)

Hvis du vil se status på dit projekt, bedes du venligst følge denne guide:

1. Gå til https://awork.biz og log ind med dit brugernavn og adgangskode.
  2. Når du er logget ind, skal du klikke på menu-punktet kaldet ”Besøg websted”.
  3. Her kan du se hvor langt vi er nået.

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl omkring processen, kan du altid skrive til support@awork.dk

Hvor lang tid tager det jer at levere jeres løsninger?

Det kommer meget an på hvor skræddersyet opgavens omfang er.

Når vi modtager en opgave fra en kunde hvor opgaven er meget skræddersyet og derfor kræver skræddersyet programmering, sætter vi os først ind i hvad der skal laves, hvorefter vi undersøger koderne for hvordan de kalder hinanden, hvordan de skal udvikles, hvordan de er lavet (hvis de er lavet af kunden eller tredjepart) og derefter hvordan de kommer til at virke efter hensigten. Efter denne fase går den afsluttende programmering i gang, efterfulgt af testfasen.

Hvis en opgave kræver redigering af tekster, billeder, elementplaceringer, farver eller andet indenfor disse områder, tager opgaverne typisk kortere tid end opgaver som kræver meget skræddersyet programmering.

Hvordan kommer undersiderne til at se ud?

Med mindre andet er aftalt, så er undersiderne blanke eller udfyldt med ‘dummy content’ indtil jeres tekster og billeder kommer ind.

Kan man selv skifte sit indhold med jeres webløsninger?
Ja, uanset om du har en hjemmeside eller webshop, så kan alle tekster, billeder, videoer og produkter skiftes ud. Du kan også tilføje nye samt redigere eksisterende.
Kan jeg få udviklet et andet design til mine undersider?
Ja, det kan du. Undersiderne har som standard samme top (header) og bund (footer) som forsiden af din webløsning. Vi kan dog godt designe og udvikle specifikke elementer på undersiderne, så de får sit helt eget unikke design. Dette kan vi tilbyde via vores klippekort, som du kan læse mere om øverst i sektionen “Udvikling”.
Kan jeg få ændret mit nuværende forside-design?

Når man har godkendt sit design, går vi videre til udviklingen hvor vi programmerer design og funktionaliteter sammen. Ønsker man, at vi skal ændre designet efter godkendelse af designet, så er det intet problem, da man blot kan gøre brug af sit re-design (dog kun på udvalgte aftaler).

Såfremt man ikke har en aftale hvori et re-design er inkluderet, der tilbyder vi et klippekort. Et klippekort kan bruges til specialprogrammering, ekspert rådgivning og meget mere. Via klippekortet kan du få ændret i det godkendte design og du kan læse mere om klippekortet øverst i sektionen “Udvikling”.

Cache

Hvordan sletter jeg cache og historik på iPhone?

Følg venligst denne guide for at slette din cache og historik:

1. Tryk på app’en kaldet “Indstillinger”
  2. Scroll ned og tryk på “Safari”
  3. Scroll ned og tryk på “Ryd historie og webstedsdata”
  4. Tryk på “Ryd historie og data”

Herefter kan du prøve at tilgå sitet og så burde du meget gerne se den nuværende version af sitet.

Fejlfinding

Jeg kan ikke tilgå min webløsning

Hvis du ikke kan tilgå din webløsning, så kan det skyldes en, eller flere, af følgende punkter:

1. Host fil
  2. Proxy
  3. DNS ikke opsat
  4. Firewall
  5. IP Blocking
  6. Lokal Netværk Blocking

Sørg for at sikre dette med jeres webmaster. Hvis I har yderligere spørgsmål eller oplever problemer, så kan I kontakte AWORK Support på: support@awork.dk